Schriktraining

Fase 1.0 (Basistraining):

De basistraining is bedoeld voor combinaties die nog niet eerder, of heel lang geleden, een training hebben gevolgd. We beginnen met verschillende kleuren en maten zeiltjes, maken kennis met de levende kliko, ratels, toeters en bellen. Je kunt door verschillende soorten gordijnen lopen met je paard. Jullie worden bekogeld met soft balletjes en lopen dwars door een bak met petflesjes. Lopen langs wapperende vlaggen en voetballen met een echte voetbal van 1.50 meter doorsnee. Tevens kun je tijdens de training het haar van je paard laten föhnen met de bladblazer en aan het eind lopen jullie dwars door het rookgordijn heen.

 

Fase 2.0 (Vervolgtraining):
Let op: de combinatie (ruiter en paard) dienen fase 1 gevolgd te hebben om deel te kunnen nemen aan fase 2.
Deze training is idem aan fase 1 (basistraining) maar omdat jullie als combinatie al een training hebben gevolgd gaan we nog een stapje verder. Je kunt met je paard door een tunnel, dwars door een waterbak en over een brug lopen. Wij brengen de nodige geluidseffecten o.a. met vuurwerk. Uiteraard aan het einde weer een potje voetbal en het rookgordijn.

Ontspanning en plezier zijn kenmerkend voor onze schriktraining!

Human and Horse instructor

Grondwerk

Voor veel mensen is dit (nog) een onbekend stuk in de training. Vaak omdat ze niet precies weten “hoe het werkt”. Grondwerk is juist een hele mooie start om met je paard aan het werk te gaan. Daarnaast is het een waardevolle aanvulling naast je andere trainingen.

Plezierig omgaan met jouw paard houdt in dat er wederzijds begrip is en dat de communicatie voor je duidelijk is. Een paard dat begrijpt hoe hij met jou mee kan werken en dat graag doet, is een paard dat plezierig is in de omgang. Een paard dat zich goed weet te gedragen is ook veiliger om mee om te gaan. 

Daarnaast kun je een paard vanaf de grond zonder hem in “de weg te zitten” werken aan zijn balans en vele oefeningen uitvoeren. Doordat je dit onbelast uitvoert leert het paard zijn eigen balans hierin te vinden en kun je hem hiermee goed voorbereiden voor de oefeningen onder het zadel. 

Longeren

Longeren zonder meuk is leuk!

Longeren zonder enige "hulp"? Ja dat kan zeker!

Je leert je paard longeren zonder enige hulp van alle zogenoemde hulpteugels. Hoe mooi de omschrijvingen ook zijn een hulpteugel is altijd een vorm van dwang.

Door middel van duidelijke communicatie en hulpen leer je het paard te zoeken naar zijn eigen balans. Hierdoor krijg je een paard wat oprecht kan ontspannen en loslaten en zichzelf hierin mooi kan dragen. Je kunt in het longeren de stap, draf en de galop trainen. Daarnaast kun je ook oefeningen zoals de travers of verzamelde draf trainen aan de longeerlijn.

Longeren met dubbele lijnen is ook mogelijk.

Werken aan de hand

Hierbij werk je met een teugel en loop je naast je paard. Je kunt alle oefeningen aanvragen die je ook onder het zadel kan rijden met je paard. Bij het werken aan de hand heeft je paard de basis van het grondwerk al onder de knie en kent hij de oefeningen. Met het werken aan de hand kun je je focussen op meer verzameling en het bergopwaarts trainen van je paard. Je kunt de oefeningen in stap, draf en zelfs galop uitvoeren. 

Bij het werken aan de hand kun je werken met een teugel aan de kaptoom maar bijvoorbeeld ook met een dubbele teugel, kaptoomteugel en een teugel voor aan het bit (stang of trens).

Rijden

De Human and Horse methode is een manier waarop jij jouw paard kan opleiden.

Deze stroming werkt volgens de principes van de oude rijkunst maar dan in een nieuw jasje gestoken, met als doel om jouw paard sterker en soepeler te maken: door middel van oefeningen worden de natuurlijke talenten en de kracht van het paard ontwikkeld in het hoogst haalbare niveau, zonder de natuurlijke beweging van het paard te beïnvloeden.

Zoals elk mens links of rechts is, heeft een paard ook een natuurlijke scheefheid. Wanneer de natuurlijke scheefheid van het paard niet gecorrigeerd wordt, kan dit leiden tot been- en rugproblemen van het paard. Door jouw paard volgens de principes van de Human and Horse methode op te leiden maken gymnastiserende oefeningen jouw paard sterker, soepeler én worden de natuurlijke talenten van het paard beter benut.

Hierdoor wordt de natuurlijke scheefheid van het paard gecorrigeerd, en wordt de draagkracht ontwikkeld en komt het paard in balans. De oefeningen zorgen ervoor dat de balans van jouw paard wordt verbeterd en de kracht van jouw paard verder wordt ontwikkeld, zodat de ruiter in perfect evenwicht kan worden gedragen tijdens de hoogst haalbare oefeningen die het paard van nature bezit.

De fysieke en mentale gezondheid van het paard is het allerbelangrijkste bij de Human and Horse methode. Elke training wordt zorgvuldig opgebouwd en elke oefening heeft een logische plaats in het trainingsschema. Geleidelijk aan wordt het paard steeds sterker en is het in staat om zuivere bewegingen te maken. Bij de Human and Horse methode draait het dus allemaal om het nadenken over hoe en waarom een bepaalde oefening wordt gedaan. 

Therapie

BEMER voor paard en mens

Met de BEMER Horse-Set opent u een nieuw hoofdstuk bij het houden van paarden. U stimuleert genezingsprocessen, bevordert het herstel en kunt de set ook preventief gebruiken. Deze optimaliseert de soepele gang en maakt een efficiënte training mogelijk. Uw paard zal niet alleen voor, maar ook na belastingen gemakkelijker ontspannen en beter herstellen. Meer info

Guasha voor paard en mens

Gua Sha, letterlijk "schrapen" van "ziekten door gestagneerde energie", is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Ook wordt het door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling.

Guasha wordt bij vele klachten/ziekten toegepast. Zowel preventief, als daadwerkelijk om een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.